ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ BASKETBALL SHOOTING CAMP
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, 1-3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κάτι πρωτότυπο έρχεται αυτό τον Αύγουστο στην Αθήνα.
Πρόκειται για το 10K SHOTS, THE SHOOTING CAMP ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα basketball camps του καλοκαιριού, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου από τις 1-3 Αυγούστου.

Διοργανωμένο από τους καλύτερους επαγγελματίες προπονητές μπάσκετ και ενδυνάμωσης, τους Μαργαρίτα Μάλαμα, Οζάν Σιρικτσί, Θανάση Μολυβδά, Αντώνη Μωραΐτη, και την εξαιρετική ομάδα τους, έρχεται να δημιουργήσει τους αυριανούς ηγέτες στο μπάσκετ!

Η προσπάθεια αυτή θα έχει την υποστήριξη των Παναγιώτη Γιαννάκη, Θεόδωρου Ροδόπουλου, Δημήτρη Ιτούδη, Εβίνας Μάλτση και Πέτρου Πρέκα, οι οποίοι θα βρεθούν κοντά στα παιδιά και θα τους δώσουν χρήσιμες συμβουλές!

  • Εστιάζει στη σημασία που παίζει η απόκτηση της σωστής τεχνικής του σουτ για να γίνει κάποιος εξαιρετικός σουτέρ και χρησιμοποιεί πρωτοποριακές και επιτυχημένες τεχνικές σε συνδυασμό με προπόνηση ενδυνάμωσης και εξάσκηση σε συνθήκες αγώνα, για να βοηθήσει τους αθλητές να αποκτήσουν τη βασική τεχνική κατάρτιση που απαιτείται ώστε να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη.
  • Είναι ειδικά σχεδιασμένο για νεαρούς/ές μπασκετμπολίστες/στριες 13 έως 18 ετών που θέλουν να τελειοποιήσουν το σουτ τους.
  • Θα παρέχει ειδική ενδυνάμωση – από τον back to back Euroleague Champion γυμναστή της ANADOLU EFES, OZAN SIRIKCI – με στόχο να αυξηθεί η ταχύτητα εκτέλεσης, η δύναμη και η αντοχή στο σουτ όλων των συμμετεχόντων.
  • Θα προσφέρει σε κάθε συμμετέχοντα ένα εγχειρίδιο με οδηγίες εξάσκησης για όλη τη χρονιά ώστε να διατηρήσουν την καλή τεχνική, τη σωστή και γρήγορη εκτέλεση του σουτ σε συνθήκες αγώνα που θα αποκτήσουν μετά το shooting camp.

Με την ολοκλήρωση του 10K Shots The Shooting Camp οι παίκτες θα έχουν πάρει όλα αυτά τα εφόδια, τις γνώσεις και τις καλές συνήθειες που χρειάζονται ώστε να ξεκινήσουν τη νέα αγωνιστική χρονιά με αυτοπεποίθηση, σωστή τεχνική και αποτελεσματικότητα στα σουτ που θα εκτελέσουν.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Αλέξης Αλεξόπουλος, χαιρετίζει την προσπάθεια του
10K ShotsThe Shooting Camp

«Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια γίνεται με σκοπό να διδαχθούν τόσο οι αθλητές του, όσο και οι αθλητές όλων των ομάδων τις σωστές τεχνικές που θα τους προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία ώστε να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι/ες παίκτες/ριες. 

Είμαι πεπεισμένος ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα είναι μια απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση και ευελπιστώ ότι θα γίνει σταθμός για τους Έλληνες μπασκετμπολίστες, με αποτέλεσμα την ετήσια διοργάνωση της».

Η προπονήτρια και δημιουργός του 10K ShotsThe Shooting Camp Μαργαρίτα Μάλαμα

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΛΑΜΑ είναι αναγνωρισμένη και έμπειρη καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού και προπονήτρια μπάσκετ και πρώην επαγγελματίας διεθνής μπασκετμπολίστρια. Αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνη των ακαδημιών μπάσκετ στον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (ΠΓΣ).

Η Μαργαρίτα είναι κάτοχος πτυχίου προπονητή μπάσκετ από το Πανεπιστήμιο Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής, δευτερεύοντος πτυχίου στην οργάνωση και διαχείριση του αθλητισμού και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Η Μαργαρίτα έχει μεγάλη εμπειρία στην προπονητική, τόσο ως επικεφαλής όσο και ως βοηθός προπονητή σε πολλές επαγγελματικές ομάδες και έχει συμμετάσχει σε πολλά μπασκετικά καμπ τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές κλινικές και σεμινάρια μπάσκετ, τόσο ως ομιλήτρια όσο και ως συμμετέχουσα διεθνώς.

Η προπονητική φιλοσοφία της Μαργαρίτας έχει ως επίκεντρο τον αθλητή, συγκεκριμένα το τι χρειάζεται τεχνικά, αθλητικά και ψυχοπνευματικά ώστε να πλησιάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Εστιάζει στη διαδικασία που βοηθά τον αθλητή να συνειδητοποιήσει τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία, χρησιμοποιώντας πολλές μετρήσεις και τεστ αξιολόγησης, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η βελτίωση στην απόδοση του αθλητή πριν και μετά. «Μόνο όταν δουλεύουμε συνειδητά και συνεχώς στα όριά μας έχουμε αθροιστικά σπουδαία αποτελέσματα».

Η Μαργαρίτα πιστεύει ότι το σουτ είναι στην πραγματικότητα μια πολύ εύκολη δεξιότητα, την οποία μπορούν να μάθουν όλοι οι αθλητές, αρκεί να διδαχθούν τη σωστή τεχνική, να αναπτύξουν τη δύναμή τους πάνω στο κινητικό πρότυπο του σουτ, να κατανοήσουν πως θα πρέπει να προετοιμαστούν ψυχοπνευματικά για να ευστοχήσουν στο σουτ που εκτελούν και, φυσικά, να κάνουν χιλιάδες σουτ σε συνθήκες αγώνα σε εβδομαδιαία βάση.


Μαργαρίτα Μάλαμα:
‘Το σουτ είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο από άποψη τεχνικής: η μηχανική του περιλαμβάνει συγκεκριμένες γωνίες και άξονα κίνησης. Στο 10kshots θα δουλέψουμε με ειδική αξιολόγηση, ασκησιολόγιο, ενδυνάμωση και συναρπαστικά διαγωνιστικά παιχνίδια ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν καλύτερη επίγνωση και να χτίσουν την επιθυμητή μυϊκή μνήμη για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κατάλληλο σουτ την στιγμή που θα χρειαστεί μέσα στον αγώνα’

Ο Οζάν Σιρικτσί συν-δημιουργός, γυμναστής της Anadolu Efes δηλαδή του Micic και του Larkin – back to back Euroleague Champions, θα είναι στην Αθήνα 1-3 Αυγούστου για το 10K ShotsThe Shooting Camp

Ο OZAN SİRİKCİ είναι αναγνωρισμένος προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας, φυσιολόγος άσκησης και ειδικός στην ανθρώπινη φυσιολογία, καθώς και ειδικός στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Από το 2013, είναι ο προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας της δύο φορές Πρωταθλήτριας Ευρωλίγκας, Αναντολού Εφές. Από το 2009-2013, ήταν ο προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών της Τουρκίας και από το 2010-2013, ο προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών της Τουρκίας.

Ο Οζάν είναι κάτοχος ακαδημαϊκών πτυχίων στη φυσική αγωγή και την επιστήμη του αθλητισμού και γενικά στην ανθρώπινη φυσιολογία και φυσιολογία άσκησης από τα Πανεπιστήμια Anadolu και Osmangazi αντίστοιχα, και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα σεμινάρια παγκοσμίως.

Η προπονητική φιλοσοφία του Ozan, ως ειδικός στις αθλητικές επιδόσεις, ορίζεται από την εστίασή του στο γενικό προφίλ απόδοσης μιας ομάδας, που σημαίνει προετοιμασία της ομάδας και των παικτών πριν το ξεκίνημα της σεζόν, με σκοπό τη διατήρηση της δύναμης και της ευκινησία τους κατά τη διάρκεια της σεζόν και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό ασκήσεων προθέρμανσης για τις προπονήσεις και τους αγώνες. Ο Οζάν επικεντρώνεται επίσης σε προγράμματα αποκατάστασης τραυματισμών και στρατηγικές για την επιστροφή τραυματισμένων παικτών στο γήπεδο.

Οζάν Σιρικτσί: ‘Στην Εφές δουλεύουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στη σωστή ενδυνάμωση του σώματος για το σουτ (στη δύναμη, την ταχύτητα εκτέλεσης και την αντοχή). Η τελειοποίηση της τεχνικής, η σωστή ενδυνάμωση του σώματος και η εξάσκηση 10000 επαναλήψεων με σωστή εκτέλεση του σουτ σε συνθήκες αγώνα, θα δώσει στους παίκτες ένα πολύ σπουδαίο εφόδιο για την επόμενη χρονιά’

Ο Θανάσης Μολυβδάς, συνεργάτης προπονητής – υπεύθυνος οργάνωσης και προγράμματος του Shooting Camp. Ο Θανάσης ήταν μέλος του Salonica Basketball Camp ως προπονητής από το 1998 έχει χρηματίσει και ως υπεύθυνος προγράμματος και λειτουργίας του πιο ιστορικού basketball camp στην Ελλάδα.

Παράλληλα έχει εργαστεί ως προπονητής στο Mike Kress Basketball Camp στην Αυστρία το 2008, 2010 & 2014 και ως προπονητής στο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ Basketball Camp 2021, ενώ τέλος έχει διατελέσει προπονητής και camp director του Vlad Moldoveanu B.A. Camp στο Βουκουρέστι 2021.

Στην προπονητική του καριέρα έχει υπάρξει προπονητης και υπευθυνος οργάνωσης της Α.Κ. ΑΣΤΕΡΙΑ του Θ. Ροδόπουλου 2000-08. Ήταν μέλος του προπονητικού team της ανδρικής ομάδας του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. 2008-10 με συμμετοχή στο Final Four του Eurocup, ήταν μέλος του προπονητικού team της ανδρικής ομάδας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ/ΑΡΧΕΛΑΟΥ 2010-12, της ανδρικής ομάδας του ΑΡΗ (για 5 σεζόν), της ανδρικής ομάδας της ZALGIRIS KAUNAS 2013-14, της ανδρικής ομάδας της AL RIYADI BEIRUT του Λιβάνου 2017-18, της ανδρικής ομάδας του ΗΦΑΊΣΤΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 2018-20 και της ανδρικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ 2021-22, ενώ τέλος έχει αποτελέσει μέλος του προπονητικού team της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ για 5 χρόνια.

Θανάσης Μολυβδάς: ‘Η εμπειρία από το shooting camp 10Kshots θα σου μείνει αξέχαστη! Θα κάνεις τόσα πολλά σουτ και θα παίζεις συνέχεια συναγωνιστικά παιχνίδια που δεν θα έχεις χρόνο να σκεφτείς τίποτα άλλο – μόνο το πως θα βάλεις το επόμενο σουτ’

Ο Αντώνης Μωραΐτης συνεργάτης προπονητής – υπεύθυνος επικοινωνίας, σχεδιασμού και λειτουργίας της ιστοσελίδας www.10kshots.gr

Ο Αντώνης Μωραΐτης ασχολείται με το αναπτυξιακό κομμάτι του μπάσκετ για πάνω από μία δεκαετία έχοντας εργαστεί σε κορυφαίους συλλόγους όπως ο ΓΣ Περιστερίου, ο ΚΑΟ Μελισσίων (τμήματα γυναικών), τα εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ κ.α. Έχει διατελέσει υπεύθυνος προγράμματος και συντονιστής στα Αθλητικά Μονοπάτια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ως προπονητής στα καμπ της GIANNAKIS academy, στο West Side Basketball Camp αλλά και στα καλοκαιρινά καμπ των συλλόγων ΓΣ Περιστερίου, ΑΟ Αγίων Αναργύρων και ΚΑΟ Μελισσίων. Σαν παίχτης έχει πολλές ομαδικές και ατομικές διακρίσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διεθνών τουρνουά με τη φανέλα του κολλεγίου Deree. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τον ΑΟΚ Χαλάνδρι στο πρωτάθλημα τη Γ εθνικής κατηγορίας.

Αντώνης Μωραΐτης: ‘Πρέπει να πιστεύεις ότι θα βάλεις το σουτ πριν το πάρεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία των τριών – γεμάτων – ημερών θα χτίσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται τελειοποιώντας το επίπεδο των δεξιοτήτων σου’ 

Οι καλεσμένοι στο 10K Shots – The Shooting Camp:

Η καλύτερη Ελληνίδα παίκτρια, και εκπληκτική σουτέρ Εβίνα Μάλτση

Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης

Ο εξαιρετικός προπονητής της εθνικής γυναικών Πέτρος Πρέκας

Ο θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης

Και ο γκουρού των Ελλήνων προπονητών Θεόδωρος Ροδόπουλος

Βρείτε μας και ακολουθήστε μας στα Social γιατί έρχεται ένα πολύ μεγάλο GIVEAWAY για 3 υποτροφίες στο 10K Shots THE SHOOTING CAMP