ΣΧΕΤΙΚΑ

ΧαιρετισμΟς ΠρΟΕδρου ΠανελληνΙου - ΑλεξΟπουλος ΑλΕξης

Ως πρόεδρος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (ΠΓΣ) χαιρετίζω τη διοργάνωση του shooting camp “10K shots” που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Aυγούστου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας, σε συνεργασία με την υπεύθυνη προπονήτρια των ακαδημιών του ΠΓΣ, Μαργαρίτα Μάλαμα, και την αναγνωρισμένη και έμπειρη ομάδα της, των OZAN Sirikci – γυμναστής στην back to back πρωταθλήτρια της EuroLeague Anadolu Efes, Αντώνη Μωραΐτη – προπονητής στις υποδομές του ΚΑΟ Μελισσίων και Θανάση Μολυβδά – συνεργάτης προπονητής στον Άρη, στην Εθνική ανδρών και στο Salonica Basketball Camp, καθώς και βοηθός προπονητή στον Πανελλήνιο στην Α1.

Η ομάδα θα δημιουργήσει και θα οργανώσει το πρώτο shooting camp στην Ελλάδα, που θα συνδυάσει τη διδασκαλία της σωστής τεχνικής του σουτ με την ειδική ενδυνάμωση και εξάσκηση, καθώς και την τελειοποίησή του μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο και συναρπαστικά διαγωνιστικά παιχνίδια.

Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια γίνεται με σκοπό να διδαχθούν τόσο οι αθλητές του, όσο και οι αθλητές όλων των ομάδων τις σωστές τεχνικές που θα τους προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία ώστε να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι/ες παίκτες/ριες. 

Είμαι πεπεισμένος ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα είναι μια απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση και ευελπιστώ ότι θα γίνει σταθμός για τους Έλληνες μπασκετμπολίστες, με αποτέλεσμα την ετήσια διοργάνωση της.

Meet the coaches

OZAN

STRENGTH COACH​

Ο OZAN SİRİKCİ είναι αναγνωρισμένος προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας, φυσιολόγος άσκησης και ειδικός στην ανθρώπινη φυσιολογία, καθώς και ειδικός στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Από το 2013, είναι ο προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας της δύο φορές Πρωταθλήτριας Ευρωλίγκας, Αναντολού Εφές. Από το 2009-2013, ήταν ο προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών της Τουρκίας και από το 2010-2013, ο προπονητής ενδυνάμωσης και προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών της Τουρκίας.

Ο Οζάν είναι κάτοχος ακαδημαϊκών πτυχίων στη φυσική αγωγή και την επιστήμη του αθλητισμού και γενικά στην ανθρώπινη φυσιολογία και φυσιολογία άσκησης από τα Πανεπιστήμια Anadolu και Osmangazi αντίστοιχα, και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα σεμινάρια παγκοσμίως.

μαργαριτα μαλαμα

BASKETBALL COACH​

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΛΑΜΑ είναι αναγνωρισμένη και έμπειρη καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού και προπονήτρια μπάσκετ και πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια. Αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνη των ακαδημιών μπάσκετ στον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (ΠΓΣ).

Η Μαργαρίτα είναι κάτοχος πτυχίου προπονητή μπάσκετ από το Πανεπιστήμιο Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής, δευτερεύοντος πτυχίου στην οργάνωση και διαχείριση του αθλητισμού και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Η Μαργαρίτα έχει μεγάλη εμπειρία στην προπονητική, τόσο ως επικεφαλής όσο και ως βοηθός προπονητή σε πολλές επαγγελματικές ομάδες και έχει συμμετάσχει σε πολλά μπασκετικά καμπ τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές κλινικές και σεμινάρια μπάσκετ, τόσο ως ομιλήτρια όσο και ως συμμετέχουσα διεθνώς.

Η γυμναστική και προπονητική φιλοσοφία της Μαργαρίτας έχει ως επίκεντρο τον αθλητή, συγκεκριμένα το τι χρειάζεται τεχνικά, αθλητικά και ψυχοπνευματικά ώστε να πλησιάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η Μαργαρίτα εστιάζει στη διαδικασία που βοηθά τον αθλητή να συνειδητοποιήσει τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία, χρησιμοποιώντας πολλές μετρήσεις και τεστ αξιολόγησης, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η βελτίωση στην απόδοση του αθλητή πριν και μετά. «Μόνο όταν δουλεύουμε συνειδητά και συνεχώς στα όριά μας έχουμε αθροιστικά σπουδαία αποτελέσματα».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

BASKETBALL COACH​

Ο Αντώνης Μωραΐτης ασχολείται με το αναπτυξιακό κομμάτι του μπάσκετ για πάνω από μία δεκαετία έχοντας εργαστεί σε κορυφαίους συλλόγους όπως ο ΓΣ Περιστερίου, ο ΚΑΟ Μελισσίων(τμήματα γυναικών), τα εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ κ.α. Έχει διατελέσει υπεύθυνος προγράμματος και συντονιστής στα <<Αθλητικά Μονοπάτια>>  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ως προπονητής στα καμπ της GIANNAKIS academy, στο West Side Basketball Camp αλλά και στα καλοκαιρινά καμπ των συλλόγων ΓΣ Περιστερίου, ΑΟ Αγίων Αναργύρων και ΚΑΟ Μελισσίων. Σαν παίχτης έχει πολλές ομαδικές και ατομικές διακρίσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διεθνών τουρνουά με τη φανέλα του κολλεγίου Deree. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τον ΑΟΚ Χαλάνδρι στο πρωτάθλημα τη Γ’ εθνικής κατηγορίας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΛΥΒΔΑΣ

BASKETBALL COACH​

Ήταν μέλος του Salonica Basketball Camp ως προπονητής από το 1998 έχει χρηματίσει και ως υπεύθυνος προγράμματος και λειτουργίας του πιο ιστορικού basketball camp στην Ελλάδα. Παράλληλα έχει εργαστεί ως προπονητής στο Mike Kress Basketball Camp στην Αυστρία το 2008, 2010 & 2014 και ως προπονητής στο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ Basketball Camp 2021, ενώ τέλος έχει διατελέσει προπονητής και camp director του Vlad Moldoveanu B.A. Camp στο Βουκουρέστι 2021. Στην προπονητική του καριέρα έχει υπάρξει προπονητης και υπευθυνος οργάνωσης της Α.Κ. ΑΣΤΕΡΙΑ του Θ. Ροδόπουλου 2000-08.  Ήταν μέλος του προπονητικού team της ανδρικής ομάδας του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. 2008-10 με συμμετοχή στο Final Four του Eurocup, ήταν μέλος του προπονητικού team της ανδρικής ομάδας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ/ΑΡΧΕΛΑΟΥ 2010-12, της ανδρικής ομάδας του ΑΡΗ (για 5 σεζόν), της ανδρικής ομάδας της ZALGIRIS KAUNAS 2013-14, της ανδρικής ομάδας της AL RIYADI BEIRUT του Λιβάνου 2017-18, της ανδρικής ομάδας του ΗΦΑΊΣΤΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 2018-20 και της ανδρικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ 2021-22, ενώ τέλος έχει αποτελέσει μέλος του προπονητικού team της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ για 5 χρόνια.